Nieuws

Nieuws

Nieuwe workshop: werken met de gelliplate

Nieuwe workshop: werken met de gelliplate

In deze workshop gaan we met behulp van een gelplaat monoprints maken.

Met een brayer (roller) breng je verf aan op een plaat en maakt daarmee een afdruk op papier.

Vóór je de afdruk maakt kun je ook bubbeltjesplastic, stempels, stencils, doppen, ribkarton, gaas, kant etc  zachtjes op de ingeverfde plaat drukken. Dit geeft heel verrassende resultaten.

Je kunt meerdere afdrukken over elkaar heen aanbrengen.

De gemaakte afdrukken kun je als achtergrond gebruiken voor je mandala of mixed media, je kunt er met behulp van sjablonen en stencils op de gelliplate een figuurlijke afbeelding maken, je kunt er een boekje van maken en je kunt ze als collagemateriaal gebruiken. En nog veel meer dan in één workshop past.

 

Datum: donderdag 1 nov.

Tijd: 14.00- 16.30

Kosten: €25,- inclusief materiaal

Aantal personen: maximaal 5

 

Heb je interesse maar kun je niet overdag? Geeft het aan me door. Bij voldoende belangstelling kan er een avond ingepland worden op dinsdag 27 november.

zomercursus De Pauwehof

zomercursus De Pauwehof

 In 3 lessen maken we een mixed media werkstuk van 40 x 40 cm.

We maken ons eigen collagepapier in verschillende lagen met acrylverf, stencils en stempels. Hiermee bouwen we, in combinatie met stukjes geverfde boekbladzijden, een ondergrond op. Hierop komt het uiteindelijke ontwerp met verf en stift.

Woensdag 09.30 – 12.00 uur 21 juni tot en met 5 juli 

Opgeven kan bij:

De Pauwehof, Ontmoetings– en activiteitencentrum voor ouderen Achterweg 19 2103 SW Heemstede 023 – 528 60 22 / 528 85 10 pauwehof@wijheemstede.nl

cursusprogramma seizoen 2017-2018

cursusprogramma seizoen 2017-2018

In de agenda vind je de reeds ingeplande cursussen voor het komende seizoen. De verre vervolg groep zit vol, in de overige groepen is nog instroming mogelijk. Voor al deze groepen bestaat het programma uit een gevarieerd aanbod van wisselende thema’s. Iedere les staat hierbij op zich. 

Zie het kopje cursussen voor overige cursussen die bij voldoende belangstelling (min.4 pers.) ingepland kunnen worden

Heb je als beginner zin om aan de slag te gaan maar zijn er niet genoeg gegadigden voor een basiscursus dan kun je voor €20,- een privé basisles volgen waarna je in een van de bestaande groepen kunt instromen. 

Naast mijn eigen groepen geef ik ook les in De Pauwehof (sociaal cultureel ontmoetingscentrum voor senioren) in Heemstede op dinsdagochtend en donderdagochtend om de week. Ook hier is nog instroom mogelijk. Op 30 augustus is daar open dag. Info en opgave over deze cursussen bij www.wijheemstede.nl (kopje senioren, Wij de Pauwehof) 

zomercursus Mixed Media 2017

zomercursus Mixed Media 2017

 

Voor wie ook in de zomer nog wat leuks wil doen is er in de periode mei-juni  de mixed media/art-journal cursus van 4 lessen. (zie agenda)

Iedere les heeft een ander thema en staat op zichzelf. Daardoor is het ook mogelijk om voor minder dan 4 lessen in te schrijven als je in die periode vakantie geboekt hebt.

Kosten van de hele cursus: €95,- 
Kosten per les €25,- 

Deze kosten zijn inclusief materiaal. Het enige wat je zelf moet aanschaffen zijn een zwarte en witte stift die ook op acrylondergrond houden.

Hieronder wat voorbeelden van het werk van cursisten van 2016

 

 

Open dag 2014

Het is weer bijna zover: de open dag. En wel op zaterdag 30 augustus. Van 14.00 -16.30 is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen op de cursuslocatie. Er is een kleine tentoonstelling van ‘t werk van de cursisten van het afgelopen seizoen. Dit keer zijn er naast mandala’s ook decopatch en mozaïekwerkstukken te bewonderen. Lesmateriaal kan worden ingezien, cursisten kan naaar hun ervaringen gevraagd worden en natuurlijk kan er ook in het klein worden meegetekend.