Mandala Thema cursussen

Mandala Thema Cursussen

Zendala deel 1

Zendala deel 1

3 lessen €55,- 

Zentangle is een uit Amerika overgewaaide rage van droedelen met een inktpen. Het is heel ontspannend om te doen. Je hebt er bijna niets voor nodig en iedereen kan het. In dit blok van 3 lessen leren we de principes aan, zetten het om in mandalavorm en gaan we voor wie wil ook op 3D-mandalavorm over.

Zendala deel 2

Zendala deel 2

3 lessen €55,- 

In deel 2 gaan we er nog wat dieper op door. We gaan experimenteren met verschillende manieren van kleur aanbrengen, diepte geven, meer patroontjes, uibreiding lay-out mogelijkheden en toepassing op andere materialen.

Graancirkel mandala’s 1

Graancirkel mandala’s 1

3 lessen €55,-

Een korte cursus van 3 lessen waarin we de graancirkel “vlinder” en andere graancirkels gaan opzetten en uitwerken.

Graancirkel mandala’s 2

Graancirkel mandala’s 2

3 lessen, €55,- 

Deze korte cursus, waarin 3 nieuwe graancirkel-mandala’s aan bod komen is los van deel 1 te volgen.

Mozaïekdagen

Mozaïekdagen

halve dag € 15,- hele dag € 25,-  exclusief materialen 

De mozaïekworkshops worden gegeven volgens het open atelier-model. Je betaalt voor de dagdelen dat je komt (wel graag van te voren opgeven i.v.m. de beschikbare plekken)
en daarnaast voor de materialen die je gebruikt. Je kiest zelf waaraan je wilt werken.

Chakra cursus

Chakra cursus

8 lessen €135,- per deel 
Deze cursus wordt in 2 delen gegeven. Instroom in deel 2 alleen als deel 1 al eens gevolgd is.

Aan ieder chakra worden 2 lessen besteed. Iedere eerste les wordt er intuïtief vanuit het betreffende chakra gewerkt. In de tweede les zetten we een gestructureerde mandala op volgens het bij dat chakra behorend patroon. Beide lessen doen we ook energetische tekenoefeningen. 

Hundertwasser als inspiratiebron

Hundertwasser als inspiratiebron

6 lessen €130,- 

In deze heerlijke en ontspannen cursus laten we ons inspireren door de kunstenaar Hundertwasser, een eigenzinnige Oostenrijkse schilder, architect en ecoloog. Hij ontwikkelde een eigen filosofie waarin hij er vanuit gaat dat de mens vijf huiden heeft: de mensenhuid, de kleding, het huis, familie/vrienden en de natuur. Zijn werk is zeer kleurrijk, bevat veel symbolen en is vooral erg vrij. Een uitnodiging om onbelemmerd te tekenen en schilderen waarbij genieten voorop staat. De kunstenaar in jezelf ontdekken.We werken heel vrij en veel uit de losse hand. Tekenervaring is hiervoor niet nodig. Als materiaal gebruiken we ecoline en stift en indien gewenst ook acryl, krijt of kleurpotlood.

Mandala tekenen voor kinderen

Mandala tekenen voor kinderen

6 lessen van 1,5 uur


In zes lessen van 1,5 uur gaan we een aantal basisprincipes uitwerken. We beginnen iedere les met het laten zien van je tekening en als je wilt kun je er ook iets over vertellen. Ook in deze lessen gaan we zowel uit de losse hand werken als met passer en liniaal. En daarbinnen krijgt de fantasie de vrije teugel. Wie daarna de smaak te pakken heeft is er een vervolgblok van 6 lessen.

Keltisch tekenen

Keltisch tekenen

8 lessen €135,-

In deze cursus gaan we uitgebreid aan de gang met knopen en vlechten en dat doen we met randen, op een rechte lijn, in het rond en in het vierkant. We ontwerpen hoekjes en “panels”, werken met Keltisch levenswiel en kruis. En ook andere aspecten van het Keltisch tekenen zoals spiralen en mazes zullen daarbij aan bod komen, evenals de verwevenheid met de natuur. We beginnen ook deze lessen steeds met spontaan tekenen vanuit de essentie die ten grondslag ligt aan het onderwerp van die dag (bijvoorbeeld de golfbeweging bij het vlechten). Voor deze cursus is geen ervaring vereist.

Vrije en intuïtieve mandala’s

Vrije en intuïtieve mandala’s

8 lessen €135,-

In deze cursus wordt er vrjj en intuïtief gewerkt. Dat doen we aan de hand van stromingsbeelden, helend spontaan kleuren, heelbeelden, psychogram, levensboommandala, mandala’s na geleide meditatie en kleurkoesteren aan de hand van een sprookje. Kleurkoesteren is een zachte, intuïtieve manier van kleuren waarbij je geen lijnen gebruikt. Je blijft hierbij zo lang mogelijk uit de vorm zodat je zoveel mogelijk vanuit je gevoel aan het werk bent. Tegelijkertijd luister je naar een sprookje. Deze combinatie maakt een diepgaand contact met je innerlijk mogelijk. Er ontstaat een sfeer van rust.

Culturen

Culturen

8 lessen  €135,-

In deze cursus tekenen we mandala’s uit verschillende culturen. Denk daarbij aan Egyptische, Oriëntaalse, Keltische, Indiaanse, Afrikaanse, Indiase, Aboriginal en Chinese onderwerpen, symbolen en patronen.