Over Henny

De persoon achter Mandala Mozaïek en Meer:

 Henny Cornelis

Even voorstellen:

Ik ben Henny Cornelis, geboren in 1953. Na jarenlang als doktersassistente gewerkt te hebben in een huisartsenpraktijk en gezondheidscentra groeide bij mij steeds meer de behoefte om preventief bezig te zijn en de contacten met mensen te verdiepen. Inmiddels had ik ook kennis gemaakt met onderdelen van de alternatieve gezondheidszorg en gemerkt dat dit een prachtige aanvulling vormde op de reguliere gezondheidszorg.

Ik volgde de 4 jarige opleiding aan de Akademie voor Massage en Beweging in Amsterdam en de opleiding tot Touch Pro stoelmasseur. Ik startte een praktijk, gaf preventieve massages bij bedrijven en aan particulieren en gaf massaagecursussen.

Daarnaast volgde ik allerlei aanvullende opleidingen waarbij steeds ook weer mijn eigen groei en bewustwording centraal stonden.

Zo kwam ik ook met mandala tekenen in aanraking en werd ik getroffen door de eenvoud, het harmonieuze, het speelse, het vrije, het ontspannende, het rustgevende, het scheppende, het inzichtgevende en het transformerende van het tekenen in de cirkel. Deze ervaring wilde ik graag delen en uitdragen via cursussen. Dus volgde ik bij Greetje Molenaar de opleiding tot mandala-docent en geef ik sinds 2002 ook op dit gebied diverse cursussen.

Gaandeweg ben ik me ook gaan verdiepen in andere creatieve uitings-technieken, zoals mozaïeken, mixed media en art-journaling. Hierbij komt bij mijzelf overigens de mandala-vorm wel vaak terug.

Op dit moment is de massagepraktijk gestopt, geef ik wel nog stoelmassaages bij bedrijven en aan particulieren en bestaat het grootste deel van mijn “werk” uit het geven van cursussen en workshops, wat ik met heel veel plezier en heel mijn hart doe.

Ik wens je veel kijk- en leesplezier op mijn site en hoop je eens welkom te mogen heten op een van mijn cursussen. Mis je nog informatie, laat het me dan weten. (zie contact)