Basisgedachte

Basisgedachte

–  groei en bewustwording via een natuurlijke en geleidelijke weg –

 

Atelier Mandala Mozaïek en Meer is vanuit de natuurgeneeskundige gedachte ontstaan en staat voor groei en bewustwording via een natuurlijke en geleidelijke weg door middel van mandala tekenen en andere creatieve technieken.

De natuurgeneeskundige gedachte gaat ervan uit dat de  mens een groot zelfgenezend vermogen heeft en van daaruit in staat is om allerlei onbalansen uit de weg te ruimen om vervolgens de kwaliteiten van het leven weer ten volle te kunnen ervaren.

We kennen allemaal wel van die momenten waarop je letterlijk en figuurlijk lekker in je vel zit en alles goed gaat. Alles stroomt lekker door. Van binnen voelt het rustig en naar buiten toe kun je bergen verzetten. Je geniet van kleine dingen en ervaart een innerlijk gevoel van tevredenheid. Je voelt je verbonden met jezelf en alles om je heen. Zo zou je het altijd wel willen hebben.

Het leven van alledag is echter voor de meesten van ons zo veeleisend dat bovenstaande lang niet altijd vanzelf spreekt. Dan dreigen we de verbinding met onszelf te verliezen en kunnen er allerlei klachten ontstaan. Je zult dan actief iets moeten ondernemen om weer bij jezelf te komen. Dat kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Bij Mandala Mozaïek en Meer kan dat door creatief bezig zijn in het algemeen en door mandala tekenen in het bijzonder. Vooral het werken in de cirkel zorgt ervoor dat je met je eigen kern, met je eigen bron, met jezelf verbonden blijft.

Naast de cirkel is de spiraal voor Mandala Mozaïek en Meer een heel belangrijk symbool. Net als de cirkel is het een heel oud symbool dat door alle tijden heen en door volkeren over de hele wereld werd gebruikt. Het is de indirecte weg naar een verborgen centrum en staat daarmee symbool voor onze levensweg en tevens voor geleidelijke groei en bewustwording. Het is een naar binnen keren en (veranderd) weer naar buiten komen. Het is een stapje voor stapje, in je eigen tempo alle (verborgen) aspecten van jezelf ontdekken en tot ontwikkeling brengen.